KONTAKT

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon

MOGENS NØRGAARD

EKSPERT I TEKNOLOGI

Vi afleverer dagligt større eller mindre mængder data om os selv – det kan blive en indtægtskilde, hvis vi tager det seriøst og ikke bare forærer væk. Vil du noget med din business – vil du til tops i erhvervslivet, så er der flere veje? Se foredraget om: Find balancen mellem dit kontrol-gen og kaotisk kreativitet.

FOREDRAG

1) Hvor meget er dine personlige data egentlig værd?

Snart vil du og andre danskere kunne sælge sundhedsdata og andre personlige oplysninger til højstbydende. 

I slutningen af maj 2018 – indfører EU en ny lovgivning, der åbner dørene på vid gab for, at alle kan tjene penge på deres personlige data, som i dag afleveres gratis til it-giganter som Google og Facebook.  

Blogger, meningsdanner og it-direktør Mogens Nørgaard fra virksomheden Cima Technologies vil på en times tid tage dig igennem EU-lovgivning, den pudsige baggrund for loven, og hvilken anden virkelighed vi kan forvente, når loven er blevet indført. 

Hvad er du værd?
Mogens Nørgaard vil på underholdende vis fortælle om de dystre konsekvenser et lovbrud vil medføre – men også alle de muligheder EU-lovgivningen giver enhver europæer med personlige data inden for rækkevidde.

Der er penge i data
- Mange penge. Hvor meget du kan tjene på dine egne personlige data, vil du uden tvivl have en ide om, når foredragstimen er ovre. 
For foredraget er tænkt som en interaktiv session, hvor hver deltager ved starten afleverer et styk personlig data anonymiseret på en foldet seddel. Det kan være data om dit elforbrug, dine indkøbsvaner eller en sygdom du har haft. 

Mod slutningen af foredraget vil Mogens Nørgaard gennemgå de personlige datasedler og fortælle, hvad hvert enkelt datasæt er værd i kroner og øre. 

”Persondata bliver ofte et abstrakt fænomen, når man klikker rundt på nettet og afleverer tusindvis af værdifulde oplysninger om sig selv hver dag. Derfor skal vi have gjort persondata konkrete, og vi skal have frem i lyset, hvad de egentlig er værd,” forklarer Mogens Nørgaard. 

2) Kom til tops i erhvervslivet -
Find balancen mellem dit kontrol-gen og kaotisk kreativitet

De fleste medarbejdere ønsker på et eller flere tidspunkter i deres arbejdsliv at bestride en topstilling, hvor de kan ændre alting – til det bedre, naturligvis. 

 

For der kan måske godt være koldt på toppen, men der er en pokkers god udsigt. 

 

Direktør i it-selskabet Cima Technologies, Mogens Nørgaard, vil i dette foredrag fortælle om en alternativ vej til at smække benene op på skrivebordet i hjørnekontoret: Din helt egen vej. 

 

”Mange bryder hovedet med, hvordan de kommer til tops, om de har evnerne, og hvem de monstro skal kende for at blive direktøren for det hele. Svaret er helt simpelt, at de skal kende sig selv, før de har en chance for en chefstilling,” fortæller Mogens Nørgaard i sit foredrag. 

 

Du har selv alle værktøjerne 

Undervejs vil Mogens Nørgaard på humoristisk vis dele ud af sine erfaringer fra et 30 år langt arbejdsliv i den danske it-branche, hvor han berører ”do’s” og ”don'ts” fra dagligdagens chefgange.

 

Han har selv fundet vej til flere direktørstillinger ved at balancere mellem uhæmmet kreativitet og styr på bundlinjen. Mogens Nørgaard mener, at når han kan blive direktør, så kan alle blive det.

 

”De fleste mennesker har medfødte evner til at blive ledere, men sjovt nok er det oftest psykopaterne, der kommer til tops. Er det godt for forretningen? Er det sundt for medarbejderne? Nej, vel? Inden du bliver chef, skal du først være kvalificeret som menneske,” siger Mogens Nørgaard. 

 

Mellem de sjove anekdoter og hårdtslående punchlines vil deltagerne undervejs få holdt et spejl op foran dem selv, så de kan se, mærke efter og høre, om de allerede kender vejen til tops – eller om de skal have hjælp. Og hvilken hjælp de i så fald skal have. 

 

Foredraget er berammet til at vare en time, men tiden afhænger helt og aldeles af spørgelysten blandt publikum. For helt i Mogens Nørgaards ånd bliver foredraget en balancegang mellem at ”have styr på det” og "slippe prøveballonerne løs". 

 

Foredraget egner sig især godt til netværksgrupper og andre sammenhænge, hvor deltagerne ønsker et kvalificeret spark opad. 

OM FOREDRAGENE

1 - 1000 deltagere

1/2 - 2 timers varighed

Foredrag i Danmark

Foredrag på dansk og/eller engelsk. Lidt jysk.

OM MOGENS NØRGAARD

Mogens Nørgaard: Blogger, meningsdanner og it-direktør. Mogens Nørgaard har igennem 20 år præget den danske debat om statslige it-skandaler, inkompetence i den offentlige administration og ser med skæve briller på, hvordan det hele kan blive godt igen. Mogens har arbejdet for en dansk bank, en multinational it-leverandør, og han har stiftet en række både store og mindre selskaber. Er i dag direktør for Cima.dk

KONTAKT MOGENS NØRGAARD

FOREDRAGSTJENESTEN

KONTAKT

+ 45 26 16 18 18

  • Facebook - White Circle

© Foredragstjenesten