KONTAKT

 • Black Facebook Icon
 • Black LinkedIn Icon

ANNA MARIE AGGERHOLM

EKSPERT I MISBRUG

Anna Marie Aggerholm - Addiction Counselor, foredragsholder, virksomhedskonsulent og ædru alkoholiker

Kender du en, der drikker for meget? Har du været ude for, at vedkommende hårdnakket benægter problemet, når du rækker en hånd frem og vil hjælpe? Eller er det bare totalt angstprovokerende at skulle konfrontere vedkommende med misbruget? Mit daglige virke er at gøre arbejdet for dig, uden at have følelser i klemme!

FOREDRAG

1) Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle

Under Anna Maries kærlige opvækst på landet stod det ikke skrevet i stjernerne, at hun som 25-årig skulle indlede en så katastrofal affære med Kong Alkohol, at hun flere år senere var ved at dø af druk. Heldigvis kom hun i behandling i tide, - en minnesotabehandling i 1999 gav hende et helt nyt liv. Hør hende fortælle om sine 17 år som aktiv alkoholiker, - hvordan alt og alle omkring hende mistede pusten og lod sig manipulere af hendes benægtelse, løgne, retfærdiggørelser osv. osv.

 

Anna Marie hævder, at hendes nærmeste pårørende blev om muligt endnu mere ”syge” end hun selv, - magtesløsheden og medafhængigheden lammede dem, og til sidst var hele familien fanget i spillet omkring alkoholismen.

Foredraget giver bl.a. svar på:

 • Hvor omfattende er alkoholproblemer i danske familier?

 • Er alkoholisme en psykisk sygdom? Og hvis nej, hvad er den så?

 • Hvem bliver ramt af alkoholisme?

 • Hvad er forskellen på at drikke for meget og at være afhængig?

 • Hvem betaler den højeste pris? Alkoholikeren eller familien?

2) Spøgelset på direktionsgangen

Eftersom langt de fleste alkoholikere findes blandt helt almindelige mennesker, er de også repræsenteret på rigtig mange arbejdspladser. Anna Marie formåede at opretholde en tilsyneladende normal hverdag som direktionssekretær i en stor multinational koncern, samtidig med at hendes afhængighed overtog mere og mere af hendes personlighed. – Det sidste, en alkoholiker opgiver, er sit arbejde. Derfor er det også ofte arbejdspladsen, der må gribe ind, ikke mindst for de omkringstående kollegaers skyld. Kollegaer til en alkoholiker, der ikke konfronteres med sin dysfunktion, ligger højt i sygefraværsstatistikkerne, fordi de påvirkes på krop og sind af magtesløsheden og medafhængigheden.

Anna Marie fortæller med blink i øjet om de katastrofale forhold omkring en afhængig medarbejder - dels med stor faglighed, dels krydret med sine personlige erfaringer.

 

Foredraget indeholder:

 • Hvad er tegnene på alkoholmisbrug?

 • Påvirkningen af det psykiske arbejdsmiljø, når en kollega drikker

 • Internt beredskab til håndtering af misbrug blandt medarbejderne

 • Hvad kan og må en virksomhed gøre?

 • Indhold i en rusmiddelpolitik

 

Kan også tilbydes som workshop af 1-2 dages varighed.

OM FOREDRAGENE

10 - 500 deltagere. 

2 timers varighed

Foredrag i Danmark

Foredrag på dansk og engelsk

OM ANNA MARIE AGGERHOLM

Anna Marie Aggerholm, korrespondent & addiction counselor, forfatter og foredragsholder. Driver virksomheden Alcologic Consult, hvor hun tilbyder samtaleterapi, intervention, foredrag og rådgivning af virksomheder. Anna Marie ejer endvidere forlaget Alcologic, og hun har skrevet bogen ”Tag kampen op mod alkoholafhængighed”, der er udgivet på både dansk og engelsk.

KONTAKT ANNA MARIE AGGERHOLM

FOREDRAGSTJENESTEN

KONTAKT

+ 45 26 16 18 18

 • Facebook - White Circle

© Foredragstjenesten